Feber


Vi avslutar sista oktoberveckan med en kamp mot feber som hälsar på hos Mila. Inne på dagens fjärde film hänger vi i soffan samtidigt som solen tittar fram ute.  Liten är inte jättekatig i min famn.

 Allmänt | | Kommentera |

Lördagmorgon i huset


Morgonmys med frukost framför tv:n startar denna lördag. Snart är de dags för helgens skridskoskola innan vi startar dagen på riktigt. 

 
Kollade igenom mina bilder igår och insåg att de små lekt med IPaden
Igår och tagit både en två och fyrtio bilder på sig själva och gossedjur. 
 
Allmänt | | Kommentera |

Lite London!


Två månader senare kommer en uppdatering om vår tripp till London i slutet av augusti.  En Londonresa som var super härlig. Vi bodde kanonbra- precis vi Themsen och snegranne med Big Ben. Om mornarna startade vi dagen med en kaffe längs floden och avslutade dagen med det samma. Allt hos en sjungande barista som serverade mycket gott kaffe. 
 
Jag låter nog bilderna tala för sig. Shopping, sevärdigheter, god mat & dryck hanns med under dagarna fyra. Männen i gänget spenderade en eftermiddag på White Hart Line och såg Liverpool slå Tottenham. Lyckliga kom de hemsjungandes "Mario Fantastico, Mario Magnifico - Olé Olé, Olé Olé" - efter Liverpoolvinst som de upplevt i Liverpoolklacken och var helt lyriska över stämningen. 
 
Jossan och jag valde istället att spendera dagen med att promenera i Hyde Park, åka en sväng till Notthing Hill och Portobello Road samt år glass vid Towern i härlig septembersol. Vilket väder vi hade under våra dagar. Sista dagen regnade lite annars var det mer eller mindre varmt och strålande sol hela tiden. Underbart! 
 
Här kommer bilder, bilder och lite mer bilder. 
Gänget nästan utanför vårt port med House of Parliament &  Big Ben i bakgrunden.
London Eye
Shopping på Primark på Oxford Street fredag eftermiddag och nej, vi var inte ensamma alls! 
Besök i St Pauls Cathedral - och ända upp skulle vi. Till min fasa. Nej, jag är inte höjdrädd.
Väl uppe väntade fin utsikt över centrala London. 
Utanför Shakespear´s Globe. 
På "The Anchor" för lite PL-fotboll och öl.

Besök på den största av två matmarknader vi besökte denna helg. Borough Market. Alla utom jag vågade prova på nya spännande saker - jag åt thailändskt som ni ser på bilden ovan. Rekommenderar alla matälskade ett besök! Bilden på marknaden har jag nallat från nätet. När vi var här var de kanske mer än dubbelt så mycket folk som på bilden. Sjukt proppat verkligen men kommer man en lördag får man nog räkna med det. Tror att de har öppet varje dag här. 
Kvällspromenad hemåt från tunnelbanan efter att ha tagit en avstickare ut till Westfield Shoppingcenter på eftermiddagen! Vilket shoppingcenter för övrigt men även där otroligt mycket folk.
En kvällskaffe längs floden. ♥
Svårt att fånga hur fint House of Parliament och Big Ben var i nattskrud. 
Den obligatoriska bilden med den röda telefonkuren. Matchar snyggt med min gula väska!
I South Bank bodde vi!

 
Tipsar om en annan matmarknad, Realfood Market at the Soutbank, som låg nära London Eye och Waterloo Station. Även mycket nära där vi bodde. Mycket mycket mindre marknad men de fanns grymt mycket god mat. Öppet fredag-söndag.Här åt vi middag en kväll- sittandes på pallar vid uppställda små bord. Mysigt och återigen, mycket gott. 
 
Morgonkaffet vid floden. Vi drack en hel del kaffe inser jag - på samma ställe!  Här är desöndag och grabbarna var på gång till White Heart Lane och matchen mellan Spurs-Pool.  Lite svårt detta med tider vid omställning och de kom i mycket god tid till arenan kan man säga! :) 
Jossan och jag körde en sightseeing dag. Vi kikade på Permiärministerbostaden på 10 Downing Street ( så nära vi kom) och Westminister Abbey. Harrods besökte vi också och Jossan blev eld och lågor när vi kom upp på julavdelningen. Jag som inte är lika pynt och pysselfascinerad blev också imponerad. 
Sugen på en kaka? 
Lagom hann vi till Buckingham Palace för att hinna se vaktavlösningen.
Gick en sväng i Hyde Park och såg bl.a Speakers Corner. 
Tog en tur ut till Notthing Hill och Portobello Road - såklart ivirga att leta efter den "Blå dörren".
Undra om butiksinnehavaren haft många frågande turister? 
Efter många promenerade meter fann vi den tillslut men ingen "Hugh" öppnade när vi knackade på!  
Portobello Road var annars en riktigt mysig gata att spatsera på. Här kliver Jossan rakt in i en filminspelning. haha..
 
 
Efter Notthing Hill tog vi buss och tunnelbana tillbaka till Towern.
Glass, vatten och Wifipaus. De röda blommorna i plast symboliserade alla de engelska soldater som stupade i andra världskriget för 50 år sedan. Det var sorligt och fint på samma gång och blommorna letade sig runt hela Towern.
Avslutade vår "tjejdag" med Tower Bridge.
Innan vi mötte upp grabbarna hemma i lägenheten och David rökte segercigarr ute på balkongen!  (Var ju tvungen att få med vårt boende på bild. Grym lägenhet, grymt läge och mycket fräsch) 
 
Måndagens förmiddagstimmar spenderade vi med lite shopping längs Oxford Street innan vi efter lunch tog tåget ut till flygplatsen! Tack London för en härlig helg. Vi kommer säkerligen tillbaka någongång framöver! 
 
 
 
 
Allmänt | | 2 kommentarer |
Upp