I Stöten!

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
Har helt underbara dagar i Stötenfjället där vi varit sen i fredags. Kanonfin skidåkning i härliga backar och mysigt häng i stugan efter. Jacuzzi, bastu och sällskapsspel ihop med familj. Avkoppling till max!  

Idag drog de in en snöstorm och de blev en kortare stund med skidåkning. Soffhäng på eftermiddagen nu och snart är det dags för Jacuzzihäng med Mia.  Bubbel och babbel! 
Allmänt | | En kommentar |

GOD JUL!

(null)

(null)

(null)
Önskar alla en härlig och fin jul! 
Kramar från oss 

Allmänt | | Kommentera |

Filippinerna november 2017!


Det var inte enkelt att sålla bland de bilderna som fanns. Men tillslut blev inlägget till. Skam den som ger sig. 
 
Vilken härlig resa vi drog iväg på i november- snart en månad sen vi kom hem nu.Två veckor i härliga Filippinerna tillsammans med familjen Svensson, familjen Lindgren/Jeppsson och Amanda. Flygtimmarna rullade på och efter ett kortare stopp i Singapore var snart de 20 flygtimmarna till ända och vi landande på Cebu flygplats och mötte upp Lindgren/Jeppsson. Direkt satte vi oss i en van och åkte genom djungen och berg till Moalboal som ligger ca 3-4 timmar från Cebu City. Resan blev såklart väldigt seg eftersom vi var ganska möra och trötta men väl framme fick vi vila och pusta ut. Vid denna resort fanns ingen strand utan man fick vandra ett tjugotal meter ut i vattnet och där var ett otroligt vackert rev med fiskar i mängder, sköldpaddor och vackra koraller. Det räcke med att snorkla för att se det vackra livet under ytan men det fanns även möjlighet att dyka "på riktigt" med tuber om man ville. Barnen gjorde sina första dyk med tuber i havet, inte Mila dock som var för liten.  
 
En dag blev de Cannoering för nästan hela gänget som jag tidigare skrivit om men då detta är en liten summary får de plats även i detta inlägg. Det var helt otroligt häftigt och maffigt. Kan verkligen rekommenderas om man får möjlighet någongång. Adrenalinet ökade många gånger under de timmarna som färden varade- framför allt när hoppen på 10-12 meter kom. Det var bara att ställa sig på avsatsen, ta ett djupt andetag, lyssna när gudien räknade ner och hoppa på tre. Helt klart ett minne för livet som jag gärna gör om mer gånger.
Från Moalboal åkte vi även ner till Oslob där man fick simma tillsammans med valhajar. Också en riktigt spännande upplevelse att se och vara så nära dessa stora gigantiska djur. Häftigt när man kikade ner med cyklop och såg de maffiga kropparna som gömde sig under ytan. Mila vågade sig i vattnet i slutet vilket hon idag är jätteglad över. En helt annan upplevelse i vattnet än ovan. 
 
 När en vecka gått lämnade vi Moalboal och tog inrikesflyget från Cebu till Boracay. Underbara Boracay. Vi velade lite innan vi bokade om vi  skulle åka dit eller någon annanstans. Vilken miss om vi inte hade åkt. Stranden är verkligen helt underbar och hade allt och lite till. Vi valde att hänga vid station tre- den lugnaste delen av stranden. Vandrande man någon kilometer bort kom man till station två där de var fullt ös, dag som kväll. För 60 kr kunde man unna sig en timmes helkroppsmassge eller för samma peng hyra en paddleboard i en timme. I skuggan av parasollet kunde man sen sippa på en kall Gin & Tonic för ca 10 kr, en öl för 8 kr och äta en lunch för runt 50-lappen om man önskade.  Man behövde absolut inte snåla för att äta både billigt, gott och ändå unna sig det man ville ha. Kan varmt rekommendera att resa till Filippinerna om man funderar på saken. Verkligen! 
 
Håll i er nu, för nu kommer en bildbomb á la Boracay som ni kommer hinna tröttna på. 
 
 
  Fantastiska Filippinerna - tack för underbara veckor! 
 ♥
 
 
Allmänt | | 4 kommentarer |
Upp